Dragobete 2014

    Ziua iubirii si a venirii primaverii, o zi sarbatorita pentru reinvierea naturi, nu doar o zi pentru iubiti!
 
     Dragobete este un personaj preluat de la vechii daci si transformat ulterior intr-un protector al tinerilor si patron al iubirii. Urmand firul anumitor legende populare, se pare ca Dragobete (numit si “Cap de primavara”, “Navalnicul” sau “Logodnicul Pasarilor”) nu era nimeni altul decat fiul babei Dochi, un flacau extrem de chipes si iubaret, care seducea femeile care ii ieseau in cale. Dragobete a ramas insa pana in ziua de astazi ca simbolul suprem al dragostei autohtone. 
Sursa Dragobete
      Am cautat pe mai multe pagini de internet informatii legate de acesta sarbatoare straveche si am ramas surprinsa cum multi sustin ca ar fi o sarbatoare ce se trage din cultura slava, inclusiv pe Wikipedia apare o astfel de ineptie, ma intreb de ce nu a fost modificat acea aberatie de pe vremea comunista cand identitatea nationala era “rectificata” in ambalaj sovietic!
In timp ce citeam acele dezinformari, imi aminteam de ce ne spunea profesoara de Limba Romana in scoala generala, cum ca de fapt Eminescu ar fi de fapt Eminovici, ca nu ar fi fost Roman, apoi am gasit intr-o carte publicata dupa 1989 cum ca ar fi turc!
   Incredibil cum tot ce avem noi frumos si valoros se trage din alta parte a radacinilor noastre, nu bate deloc la ochi! :)))
  Oricum, eu am de gand sa zambesc in aceasta zi minunata, sa cumpar un ghiveci cu flori pentru mama , am sa imi sarut sotul si am sa ma bucur de venirea primaverii!
  Sa nu uitam de ce anume simbolizeaza aceasta zi! Sa fim iubiti si sa iubim la randul nostru!

Photo by Radu Niculescu!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s